Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se letos utopilo už 20 dětí, rodiče dávají přednost sledování telefonu

Plavání
Plavání
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu roste počet utonulých dětí. Podle spolkové společnosti pro záchranu životů (DLRG) je na vině posedlost rodičů mobilními telefony, ale i školství, které nenabízí kurzy plavání už od útlého věku.

Podle britského listu The Guardian se v Německu letos utopilo více než 300 lidí. Mezi utonulými je více než 20 dětí mladších 15 let a 40 mladých žen a mužů ve věku mezi 16 a 25 lety. V nebezpečí jsou i starší lidé, kteří plavou příliš daleko od břehů, varují odborníci.

Německý plavecký svaz (DSV) varoval, že kvůli nedostatečné státní podpoře plaveckých kurzů, se z Německa může stát země neplavců. 

Společnost DLRG vyzvala ke zvýšené pozornosti při pobytu u vody. "Příliš málo rodičů a prarodičů se řídí radou: jakmile je vaše dítě nebo vnouče ve vodě, odložte svůj chytrý telefon," uvedl mluvčí DLRG Achim Wiese.

Témata:  utonutí Německo plavání

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy