Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se dnes sejde s Merkelovou

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Vídeň/Berlín - Ruský prezident Vladimir Putin dnes zamíří do Německa, kde má jednat s kancléřkou Angelou Merkelovou mimo jiné o konfliktech v Sýrii a na Ukrajině.

S německou kancléřkou se Putin naposledy sešel v květnu v Soči. Dnes spolu budou jednat přibližně od 18:00 SELČ na vládním zámku Meseberg severně od Berlína.

"Množství problémů, jimž čelíme, od Ukrajiny po Sýrii, nemluvě o spolupráci, včetně spolupráce hospodářské, je tak velké, že je oprávněné vést trvalý dialog," poznamenala v pátek šéfka německé vlády. Dodala však, že od dnešního setkání s Putinem nelze čekat žádný konkrétní výsledek. Naznačila ale, že se jedná o možnosti uspořádat čtyřstranné jednání o Sýrii, zahrnující Turecko, Rusko, Německo a Francii.

Ruský prezident se ještě před návštěvou Německa chystá na zhruba dvě hodiny zastavit na svatbě 53leté šéfky rakouské diplomacie Karin Kneisslové, která si bere 54letého experta na energetiku Wolfganga Meilingera.

Svatba se uskuteční v hostinci uprostřed vinic nedaleko obce Gamlitz na jihu Štýrska, kam má podle médií ruský vůdce s sebou jako překvapení přivézt i desetičlennou kozáckou kapelu. Na svatbě se čeká asi stovka hostů včetně rakouského kancléře Sebastiana Kurze a šéfa koaliční nacionalistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Heinze-Christiana Stracheho.

Témata:  Vladimír Putin Angela Merkelová

Související

Aktuálně se děje

25. července 2024 17:00

Šéfka EK vyzvala státy, aby nominovaly na eurokomisaře i ženy. Česko navrhlo jen Síkelu

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová ve čtvrtek zaslala české vládě dopis, v němž opět vyzvala, aby státy nominovaly na eurokomisaře jak muže, tak i ženu. Uvedl to úřad vlády na sociální síti X

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy