Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se zúčastnil svatby rakouské ministryně

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Vídeň - Ruský prezident Vladimir Putin dnes odpoledne na skok navštívil Rakousko, aby se zastavil na svatbě tamní ministryně zahraničí, 53leté Karin Kneisslové.

Po jeho přistání ve Štýrském Hradci byl uzavřen příjezd na letiště i dálnice A9, informovala agentura APA. V alpské republice se šéf Kremlu krátce zdržel na cestě do Německa, kde ho večer čeká jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Na letišti ve Štýrském Hradci (Grazu) dnes podle APA přistály dva ruské vládní letouny. Krátce po přistání druhého z nich z letiště vyjela dlouhá kolona limuzín a dodávek doprovázená vozidly s modrými majáčky a policejním vrtulníkem.

Uzavřen byl příjezd k letišti a v obou směrech i Pyhrnská dálnice A9 mezi obcí Kalsdorf a výjezdem na Vogau, uvedla APA.

Podle serveru Standard.de Putin předal nevěstě, která ho čekala před vchodem do hostince Tscheppe v obci Gamlitz na jihu Štýrska, kytici. Podle APA 65letý politik s nevěstou na terase podniku dokonce tancoval. Krátce po prezidentovi přijel i sbor donských kozáků, který ruský prezident přivezl s sebou.

Témata:  Vladimír Putin Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy