Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage se bude angažovat v kampani proti dohodě s EU

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Bývalý vůdce Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage, který patří k jedné z hlavních tváří úspěšné kampaně za odchod země z Evropské unie, se hodlá angažovat i proti kompromisnímu vyrovnání Londýna s Bruselem.

Rozhodl se podpořit další kampaň probrexitové nátlakové skupiny, která se postavila proti plánu britské premiérky Theresy Mayové dohodnout se na budoucích vztazích s EU.

Británie má opustit EU koncem března příštího roku, ale vyjednávání o podmínkách rozchodu stále váznou. Premiérka Mayová proto přišla s návrhem na udržení těsných hospodářských vazeb s EU, což ale narazilo v Bruselu na chladné přijetí, upozornila agentura AP. V Británii to pak vyvolalo ostré reakce zastánců brexitu, podle nichž by království v unii tím fakticky uvízlo.

Farage napsal v dnešním vydání list The Daily Telegraph, že se připojí ke kampani pod heslem Leave Means Leave (Odchod znamená odchod), aby se postavil proti údajnému záměru Mayové Británii "zaprodat". V kampani má být použit autobus s příslušným heslem.

Témata:  Nigel Farage Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy