Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další jednání o brexitu proběhne v úterý

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Britský ministr pro vystoupení z Evropské unie Dominic Raab bude v úterý v Bruselu pokračovat v rozhovorech s vyjednavačem EU Michelem Barnierem.

Tématem jejich besedy budou podle úřadu premiérky "zbylé otázky spojené s odchodem Spojeného království z EU". Oba představitelé budou rovněž diskutovat o budoucích vztazích Londýna s Bruselem.

Raab podle agentury Reuters ve čtvrtek pronese projev, v němž vysvětlí plány britské vlády na minimalizaci rizik pro případ, že Spojené království opustí EU bez dohody. Bude mluvit o tom, jak bude Londýn zajišťovat kontinuitu a stabilitu země.

Británie má rovněž ve čtvrtek publikovat první ze série technických vyhlášek, které mají pomoci obyvatelstvu a podnikatelům připravit se na případný odchod z EU bez dohody.

Témata:  EU Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy