Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli požáru domu v Zubří bylo evakuováno 20 lidí

požár
požár
Foto: Pixabay

Vsetín - Celkem 20 lidí bylo v sobotu večer evakuováno kvůli požáru v instalační šachtě bytového domu v Zubří na Vsetínsku.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, kvůli nadýchání zplodin hoření byly do péče lékařů předány dvě osoby, z toho jedno dítě, řekl ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička. Voda z prasklého vodovodního potrubí v šachtě vytopila další dva byty. Škoda, kterou způsobil požár, byla vyčíslena zhruba na 270.000 korun.

Podle hasičů šlo o požár na sídlišti 6. května, v šachtě domu začalo hořet po 21:00. "Po příjezdu byla provedena evakuace asi 20 osob za použití evakuačních masek. Na místo se dostavila zdravotnická záchranná služba. Sanitkou byla do nemocnice odvezena k dalšímu vyšetření jedna dospělá osoba a jedno dítě, protože se nadýchaly zplodin hoření v bytě ve třetím nadzemním podlaží, ve kterém došlo k požáru," uvedl mluvčí hasičů. Podotkl, že hasiči na nosítkách vynesli i jednu osobu, která ze zdravotních důvodů nebyla schopna chůze.

Při požáru došlo k výpadku elektrického proudu a poškodilo se potrubí teplé vody v instalační šachtě. "Žádný z obyvatel domu nepožadoval náhradní ubytování. Většina obyvatel domu se poté postupně vrátila do svých bytů," doplnil mluvčí hasičů.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy