Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník v Belgii ubodal několik žen

Belgie, Brusel
Belgie, Brusel
Foto: Pixabay

Brusel - Muž ozbrojený nožem dnes zavraždil v restauraci nedaleko belgického Lutychu dvě ženy, načež sám zemřel.

Informovala o tom místní média, podle nichž nešlo o teroristický čin, nýbrž zřejmě o tragický důsledek rozchodu bývalých partnerů.

Centrální ulici poklidného městečka Moresnet-Chapelle u hranic s Německem dnes odpoledne zaplnily policejní vozy a sanitky, které se sjely k jedné z místních restaurací. Mezi místními způsobila podle televize RTL paniku zpráva o několika vraždách a někteří se obávali možného teroristického útoku.

"Tento čin nejeví žádné známky terorismu, spíše se týká soukromých vztahů," řekl médiím místní starosta Thierry Wimmer. Podle svědků citovaných RTL muž v restauraci ubodal svou někdejší partnerku a její matku.

Pár se rozešel před půldruhým rokem a muž od té doby své někdejší družce několikrát vyhrožoval. Místní prokuratura sdělila, že zemřel i on sám, podrobnosti však neuvedla.

Témata:  Belgie útok zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy