Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tvůrkyně kampaně MeToo má problém. Zneužitý herec promluvil o traumatu

ženy
ženy
Foto: Pixabay

Washington - Herec a hudebník Jimmy Bennett, který obvinil italskou herečku Asii Argentovou ze sexuálního útoku, se cítí traumatizován. Ke zneužití mělo dojít v roce 2013 v jednom kalifornském hotelu. Bennettovi tehdy bylo 17 let a Argentové 37.

Argentová stála u zrodu kampaně #MeToo upozorňující na sexuální obtěžování. Deník The New York Times (NYT) napsal, že herečka Bennettovi poté, co sama obvinila filmového producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního násilí, vyplatila 380 tisíc dolarů.

V prohlášení Argentová uvedla, že s Bennettem měla výhradně přátelský vztah, který skončil, když vystoupila proti Weinsteinovi a Bennett po ní nečekaně žádal velkou sumu peněz. "Rozhodli jsme vyřídit Bennettovu žádost soucitně a peníze jsme mu dali," sdělila herečka.

S vlastním prohlášením nyní přišel i Bennett. Tvrdí, že celou záležitost chtěl vyřešit soukromě s osobou, která se na něm provinila. "Mé trauma se prodralo na povrch, když se sama prohlásila za oběť. V uplynulých dnech a hodinách jsem neučinil žádné veřejné prohlášení, protože jsem se cítil zahanben a bál jsem se stát součástí veřejné diskuse," citoval herce portál Deadline. Poznamenal, že v době incidentu byl nezletilý a že jen hledal spravedlnost, která mu dávala smysl. Tehdy se prý také rozhodl mlčet, protože se obával stigmatizace, když se takováto situace stane muži.

Portál TMZ ve středu poté, co Argentová uvedla, že s Bennettem nikdy žádný poměr neměla, zveřejnil fotografii, na kterém dvojice leží přinejmenším do pasu nahá. 

Témata:  sexuální zneužívání ženy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy