Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další masakr civilistů? Arabská koalice údajně provedla nálety na uprchlický tábor v Jemenu

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná - Koalice vedená Saúdskou Arábií má na svém kontě v Jemenu další masakr civilistů. Čtvrteční nálety na západě země si podle šíitských povstalců vyžádaly životy 26 lidí, včetně čtyř žen a 22 dětí.

Mluvčí šíitských povstalců Muhammad Abdassalám na twitteru uvedl, že útok se odehrál v oblasti Durajhimí, která se nachází asi 20 kilometrů od přístavního města Hudajdá. Televize Húsíů Al-Masíra uvedla, že koalice útočila na tábor vnitřně vysídlených osob.

Spojené arabské emiráty (SAE), které jsou součástí arabské koalice, ale tvrzení povstalců popírají. Oficiální tisková agentura SAE uvedla, že rebelové spáchali útok balistickými střelami, při kterém přišlo o život dítě a dalších několik desítek lidí bylo zraněno.

Dříve tento měsíc si nálet koalice na severu Jemenu vyžádal životy desítek lidí. Povstalci tehdy uvedli, že o život přišlo 51 lidí včetně 40 dětí a dalších 79 osob z toho 56 dětí bylo zraněno. Koalice přislíbila, že incident vyšetří.

Ve čtvrtek jemenští povstalci oznámili, že zasáhli vojenský cíl ve vodách Saúdské Arábie. Koalice ale tvrdí, že útoku zabránila. Podle saúdskoarabské státní televize Al-Ichbáríja povstalci plánovali útok s pomocí lodě naložené výbušninami. 

Témata:  Jemen Spojené arabské emiráty Saudi Arabia Army

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy