Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přes rakouské údolí se prohnaly silné bouřky, 250 lidí je odříznuto od světa

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Vídeň - Údolí Glemmtal jižně od Salcburku zasáhly ve čtvrtek večer silné bouře, které vyvolaly záplavy a laviny bahna. Od okolního světa je odříznuto přibližně 250 lidí. Úřady původně uvažovaly o evakuaci obyvatel a v případě nutnosti také o povolání armády.

Zástupkyně příslušného okresu Zell am See Monika Voglová ale nakonec oznámila, že takové opatření nebude nutné. "Těm 200 až 300 osobám nehrozí žádné nebezpečí," řekla. 

Agentura APA uvedla, že po silných dešťových srážkách se z břehů vylila řeka Saalach a poničila až 50 metrů místní hlavní komunikace.

Silnice má být dnes na půl hodiny otevřena, aby mohli být obslouženi lidé, kteří uvázli v údolí. Více než polovinu jich tvoří turisté. Přes noc má zůstat silnice uzavřená a o víkendu by měla být zpřístupňována po hodinách.

Pro obyvatele obcí Maishofen, Viehhofen a Saalbach-Hinterglemm platilo varování před velkým nebezpečím. Nebyli však hlášeni žádní nezvěstní, ani zranění. Částečně byly přerušeny i dodávky pitné vody, ale mezitím byly znovu obnoveny.

Témata:  Rakousko bouřky povodně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy