Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump: Velká obchodní dohoda USA s Mexikem je na spadnutí

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes oznámil, že nová velká obchodní dohoda mezi USA a Mexikem je na dohled. Středem pozornosti je především automobilový průmysl.

Ve Washingtonu se o tomto víkendu konají dvoustranná jednání o změnách v Severoamerické dohodě o volném obchodu (NAFTA).

"Naše vztahy s Mexikem se hodinu od hodiny utužují. Moc dobří lidé z bývalé i současné vlády, všichni úzce spolupracují... Velká obchodní dohoda s Mexikem může brzy přijít!" napsal dnes Trump na twitteru.

Že se dvoustranná dohoda mezi USA a Mexikem blíží, již v minulých dnech avizovali členové obou delegací. Po týdny se jednání soustředila především na budoucnost automobilového průmyslu, který Trumpovi leží na srdci.

Pravidla, jimiž se vzájemný obchod mezi oběma zeměmi v této oblasti v rámci úmluvy uzavřené před 24 lety řídil, prezident označoval za "katastrofu" pro americké dělníky.

Témata:  Donald Trump Mexiko USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy