Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záhadná smrt turistů v Hurghadě: Egypt odmítl spekulace o zplodinách v hotelu

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Egypt se dnes ohradil proti spekulacím, že se britský pár v hotelu Steigenberger Aqua Magic v Hurghadě otrávil toxickými zplodinami.

John Cooper (69) a jeho manželka Susan (63) zemřeli v úterý. S párem byla na dovolené také jeho 40letá dcera Kelly Ormerodová. Ta uvedla, že její otec zemřel před jejíma očima v hotelovém pokoji. Matku pak Ormerodová doprovázela při převozu do nemocnice, kde zemřela.

Podle spekulací se dvojice mohla otrávit oxidem uhelnatým. Cestovní kancelář Thomas Cook ale podle britského listu uvedla, že únik oxidu uhelnatého zaznamenán nebyl, což nyní potvrdila egyptská prokuratura.

Stále se sice čeká na výsledky pitvy, podle agentury AP ale Egypt tvrdí, že v hotelovém pokoji nebyla zjištěny žádné toxické plyny a že všechna zařízení fungovala správně.

Nemocnice v Hurgadě uvedla, že pár zemřel přirozenou smrtí, tento závěr zastává také hotel. Místní úřad v Hurgadě na twitteru sdělil, že muž zemřel v důsledku srdečního selhání. Žena podle úřadu omdlela a byla odvezena sanitkou do nemocnice, kde zemřela po 30 minutách pokusů ji oživit.

Témata:  Egypt dovolená turisté

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy