Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Máme maličké ceny a hodně komplexů: Úřad zakázal reklamu, modelka měla příliš malé poprsí

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruská stavební firma inzerovala nízké ceny v novém bytovém komplexu billboardem, na kterém byl snímek rozpačité modelky s nevýrazným poprsím a nápis Máme maličké ceny a hodně komplexů. Antimonopolní úřad FAS reklamu zakázal, což vyvolalo rozpačité reakce.

Komise protimonopolního úřadu často nařizuje odstranit reklamu urážející ženy, anebo za ni dává pokuty. V případu billboardu z Archangelska nejenže dala za pravdu stížnosti, že jde o sexistickou reklamu, ale dodala, že "reklama poukazuje na fyzické vady žen (maličké poprsí)". Firmě hrozí pokuta až půl milionu rublů (zhruba 160 tisíc korun).

"FAS shledal malé poprsí fyzickou vadou," povšimla si úředního vysvětlení média, včetně ruské redakce BBC.

"Ukázalo se, že i sám úřad může o posuzovaném předmětu náhodně plácnout cosi pořádně nevhodného," poznamenala stanice na svém webu. Protimonopolní úřad se dalšího komentáře zdržel.

Témata:  Rusko reklama ženy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy