Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump si přivstal a obul se do Google. Prý je zaujatý

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump si ve svém tažením proti údajným šiřitelům falešných zpráv vzal na mušku vyhledávač Google.

"Při zadání 'zprávy o Trumpovi' se na Googlu objeví jenom názory a články prolhaných médií. Jinými slovy, pro mě a ostatní, jde o manipulaci tak, aby všechny informace byly negativní," tweetoval dnes Trump před půl šestou ráno místního času.

"Mezi tím ční prolhaná CNN. Republikánská/konzervativní a spravedlivá média jsou vyřazena," tvrdí dále prezident. Je zároveň toho názoru, že "96 procent výsledků hledání 'zprávy o Trumpovi' pochází z levicových médií", což je podle něj velmi nebezpečné. Jak upozornila agentura AP, Trump svůj údaj o 96 procentech nedoložil žádným zdrojem.

"Google a ostatní potlačují hlasy konzervativců a zastírají pozitivní informace. To je velmi vážná situace, která se bude řešit!" pohrozil Trump.

Už minulý týden obvinil velké sociální sítě z umlčování milionů lidí. "Lidé mají právo rozhodnout, co je špatné a co pravdivé, bez cenzury!" napsal na twitteru.

Témata:  Donald Trump Google prezident USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.