Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý zaměstnanec promluvil: Hotel v Hurghadě byl smrtící past. Divím se, že někdo umřel až teď

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Londýn - Poté, co v egyptské Hurghadě minulý týden zemřel manželský pár z Velké Británie, se objevují stále další svědectví o tom, jak to vlastně v turisty hojně navštěvovaném hotelu Steigenberger Aqua Magic chodí. Kromě hostů se začíná ozývat i bývalý personál.

Ze zatím nezjištěných příčin před týdnem ve zmíněném hotelu zemřeli devětašedesátiletý John Cooper a jeho o šest let mladší manželka Susan. Egyptská prokuratura už nicméně odmítla spekulace, že se manželé otrávili toxickými zplodinami.

Turisté, kteří bydleli ve stejném hotelu, si nicméně opakovaně stěžovali na zdravotní problémy. Například Paul Vanston (41) a jeho žena Bev byli v hotelu Steigenberger Aqua Magic v egyptské Hurghadě ubytovaní na začátku srpna. Stěžovali si na to, že jim v hotelu naservírovali syrové kuře. V důsledku toho se podle vlastních slov nakazili salmonelózou.

Vanstonovým se podle deníku Daily Mail po jídle okamžitě udělalo špatně. Hned je napadlo, že to je kvůli nedostatečně uvařenému kuřecímu masu. „Mé ženě následně diagnostikovali gastroenteritidu, naše 14letá dcera zas trpěla zvracením a průjmy a dva dny před odjezdem jsem začal mít zdravotní problémy i já," řekl Paul.

Po návratu domů do Oxfordu mu byla diagnostikována salmonela. „Mohl jsem to dostat z toho kuřete, z vody, z čehokoliv, z čeho se dá infikovat salmonelou. Ale předpokládám, že jsem se nakazil právě z jídla, protože bylo opravdu syrové," dodává.

Bývalý zaměstnanec popsal, jak to vypadá nejen v kuchyni

Médiím se ozval i bývalý zaměstnanec hotelu - Brit Sean McLoughlin (35), který tamní nehygienické podmínky poznal z první ruky. Podle něj byla smrt některého z návštěvníků jen otázkou času. V hotelu, který označil za „smrtící past“, pracoval krátce v roce 2013, podle svých slov je překvapen, že se tak velké problémy v hotelu objevily až teď.

Brit pro The Sun uvedl, že se v kuchyni vařilo zdraví nebezpečné jídlo a on sám během prvních devíti dnů prodělal dva záchvaty průjmu.

„Pracoval jsem tam v roce 2013 a byla to past smrti. Překvapuje mě, že trvalo tak dlouho, než někdo zemřel . Jídlo bylo otřesné a kotle byly opravovány lidmi, kteří nevěděli, co dělají,“ popisuje, jak to v hotelu chodilo. „V kuchyni jsem viděl, jak jídlo umývají místní vodou. Řekl jsem jim, že je to špatně, ale nikdo se o to nestaral,“ zlobí se Brit.

Podle smlouvy tu měl McLoughlin pracovat šest měsíců, kvůli havárce na motorce ale domů odjel už za dva měsíce. Otec ze dvou lidí z Bristolu dodal: „Potřeboval jsem potvrzení, že jsem fyzicky způsobilý, abych mohl domů. Byl jsem příliš nemocný, ale zaplatil jsem 25 liber, abych ho dostal. Celá ta země je zkažená.“

Témata:  Egypt dovolená

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy