Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie kvůli slovním útokům proti Merkelové vyhodila zaměstnance

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Drážďany - Od policie odchází zaměstnanec saského kriminálního úřadu (LKA), který v polovině srpna na demonstraci proti kancléřce Angele Merkelové (CDU) v Drážďanech slovně útočil na novináře televize ZDF.

Proti Merkelové v saské metropoli na akci protiimigračního hnutí Pegida demonstrovalo kolem 300 lidí. Část z nich začala pokřikovat na redaktory ZDF a někteří se dokonce pokusili kameramanovi vytrhnout kameru z ruky. Nedaleko stojící policie se nejprve k zásahu neměla a do akce se vložila až na výzvu demonstrujících - k překvapení redaktorů ale nikoli na jejich ochranu. Novinářům naopak celkem tři čtvrtě hodiny neumožnila pracovat a opakovaně kontrolovala jejich průkazy.

Bývalý šéf Zelených Cem Özdemir v reakci uvedl, že lidé, kteří jsou zodpovědní za ochranu ústavy, nemají co dělat u organizací, které proti této ústavě bojují.

Dnes saský zemský kriminální úřad uvedl, že se na schůzce se zaměstnancem dohodl na tom, že bude do budoucna vykonávat "adekvátní činnost mimo saskou policii".

Témata:  policie Německo demonstrace v Německu Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy