Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po Trumpovi bude mít obří podobiznu i Khan. Nad Londýnem se bude muslimský starosta vznášet v bikinách

Londýnský starosta Sadiq Khan
Londýnský starosta Sadiq Khan
Foto: Facebook

Londýn - Nad britskou metropolí se nedávno vznášela nafukovací figurína amerického prezidenta Donalda Trumpa známá jako Baby Trump. Teď ji vystřídá balon zpodobňující muslimského starostu ve žlutých dámských plavkách. Kritici Sadiqa Khana už dostali povolení.

Autor nápadu na vytvoření balonu v podobě londýnského starosty v bikinách Yanny Bruere vybral na internetové platformě na svůj projekt 58.000 liber.

Za důvod, proč se rozhodl tímto způsobem proti starostovi Khanovi protestovat, označil Bruere údajně zvyšující se kriminalitu v Londýně a snahu bránit svobodu slova.

Nafukovací starosta se bude nad britským Parlamentním náměstím vznášet v sobotu od 9:30 do 11:30 místního času (10:30 až 12:30 SELČ).

"Pokud chtějí lidé trávit svou sobotu tak, že budou koukat na mě ve žlutých bikinách, tak ať to klidně dělají - nemyslím si nicméně, že by mi žlutá slušela," reagoval Khan televizi ITV London.

Témata:  Londýn Sadiq Khan

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy