Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Revoluce v Miss? Dívka v hidžábu se poprvé dostala do finále soutěže krásy

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Londýn – 20letá Sara Iftekharová se dostala do finále soutěže krásy, kde bude bojovat o první místo a titul Miss Anglie. Poprvé se do finále dostala žena, která pravidelně nosí muslimský hidžáb.

Iftekharová pracuje jako make-up artistka, své práce často publikuje na vlastním instagramovém účtu. Dívka se na sociálních sítích chlubí tradičním pákistánským oblečením a nosí tak zvaný muslimský šátek, kterým si ženy zahalují vlasy, krk a poprsí.

 

My Miss england talent video - Miss huddersfield 2018?@missenglandnews (please comment and like my full video link is in the bio) Thanks to billion dollar smile for my white & bright smile, you can now get 1/3 from Superdrug @billiondollarsmile #missengland #misshuddersfield #billiondollarsmile

Příspěvek sdílený S A R A? (@sara_iftekhar), Srp 13, 2018 v 12:31 PDT

„Jsem pyšná na své vítězství, nečekal jsem, že se dostanu až do finále,“ řekla Sara Iftekharová pro BBC UK. Účastnice také řekla, že soutěž ze začátku nebrala vážně.

 „Nevidím v tom problém, že nosím hidžáb. Jsem stejná účastnice jako mé konkurentky,“ doplnila Iftekharová.

Pokud se Sara Iftekharová stane vítězkou lokální soutěže v Anglii, bude následně bojovat o titul Miss Universe v Bangkoku (Thajsko).

Témata:  Miss Universe muslimové Islám

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy