Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesná tragédie v Íránu: Autobus se srazil s cisternou, uhořelo 21 lidí

Írán
Írán
Foto: Pixabay

Teherán - Nejméně 21 obětí na životech si v pondělí večer vyžádala srážka cisternového vozidla s autobusem v centrálním Íránu. S odkazem na íránská média o tom dnes informovala agentura AP. Mnoho Íránců tento týden cestuje, neboť začíná čtyřdenní šíitský svátek ášúrá.

Nehoda se stala na silnici mezi městy Kášán a Natanz asi 250 kilometrů na jihovýchod od hlavního města Teheránu. Autobus převážel cestující do Kermánu a v době nehody se nacházel ve vzdálenosti asi 1000 kilometrů od destinace.

Podle íránské státní televize bylo 20 zraněných převezeno do nemocnice. Neštěstí mimo jiné přežily dvě ženy a dvě děti mladší šesti let. V televizní reportáži jeden z přeživších z nemocničního lůžka řekl, že se nehoda stala kolem půlnoci. "Plameny začaly šlehat z přední části autobusu, kam tekla nafta z cisternového vozidla," uvedl s tím, že se mu podařilo uprchnout oknem.

Nehodovost v Íránu se řadí k nejhorším na světě. Každoročně tam na silnicích podle agentury AP zemře asi 17.000 lidí. Za vysokým počtem úmrtí stojí časté nedodržování dopravních předpisů, vozidla ve špatném technickém stavu a nedostačující záchranné služby.

Témata:  dopravní nehody nehody autobusů Írán

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.