Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelka v jeslích zmlátila roční dítě. Rodiče na ni podali trestní oznámení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Trnava - Teprve devítiměsíční Adámek z Trnavy se vrátil domů z jesliček v zuboženém stavu. Má modřiny na tváři a pokousanou ruku. Podle rodičů za vším stojí učitelka.

S barevnými modřinami přes půlku obličeje se vrátil domů z jeslí malý Adámek. Jeho matka podezřívá učitelku, která se měla o dítě starat a dávat na něj pozor. Na vychovatelku už podala trestní oznámení.

Že něco není v pořádku, bylo matce jasné už ve chvíli, kdy si pro malého Adámka do jeslí přišla. "Přišla jsem kolem šesté večer. Adámek strašně plakal, byl červený ve tváři. Nejdřív jsem si ničeho podezřelého nevšimla," popsala pro televizi Markíza pětadvacetiletá maminka Zdenka. Hned venku ale zjistila, že dítě má na tváři otisk. Jak tvrdí, zřejmě po facce.

Na fotografii, kterou zveřejnila na Facebooku chlapečkova babička, je vidět, že dítě má tvář plnou modřin a na levé ruce také stopy po kousnutí (zde). "Takto dnes dobila učitelka v jasliach mojho vnuka uz je to na policii jasle sa volajú KAROLíNKA prosím zdielajte nech to vidia všetci rodičia v TRNAVE," napsala babička.

Zdenka s Adámkem ihned utíkala na pohotovost, zajímalo ji, co na to řeknou doktoři. Ti podle ní potvrdili, že chlapec má pohmožděniny a kousnutí prý není od dítěte, ale od dospělého člověka. Proto se rozhodla, že se obrátí na policii.

Chlapeček soukromé jesle v Trnavě navštěvoval teprve týden. Maminka tady za péči o své dítě platila 350 eur měsíčně (asi 9450 Kč). Ze situace je zoufalá. "Noc byla strašná, Adámek nespal, stále plakal," svěřila se Zdenka. Policie případ řeší jako podezření z ublížení na zdraví.

Témata:  Slovensko týrané děti děti

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy