Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump má výpověď Kavanaugha za strhující a upřímnou

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Americký prezident Donald Trump na twitteru označil výpověď sporného kandidáta na soudce Nejvyššího soudu Bretta Kavanaugha před právním výborem Senátu za upřímnou a vyzval Senát, aby ho potvrdil.

Kavanaugh ve čtvrtek před právním výborem Senátu amerického Kongresu odmítl obvinění Christine Blaseyové Fordové, že se jí před 36 lety pokusil znásilnit.

"Soudce Kavanaugh ukázal Americe přesně ten důvod, proč jsem ho nominoval. Jeho výpověď byla silná, upřímná a strhující," uvedl Trump na twitteru. "Senát musí hlasovat ( ve prospěch Kavanaugha)!" doplnil šéf Bílého domu.

Christine Blaseyová Fordová ve čtvrtek pod přísahou v právním výboru Senátu amerického Kongresu prohlásila, že Kavanaugh ji jako středoškolák sexuálně napadl. Kavanaugh následně všechna obvinění rozhodně odmítl a prohlásil, že sexuálně nikoho nenapadl ani na střední škole, ani na univerzitě. Obvinění podle něj zničila jeho jméno a ublížila jeho rodině.

Právní výbor Senátu má začít hlasovat o kandidátovi do Nejvyššího soudu USA Kavanaughovi již dnes. K definitivnímu potvrzení bude potřebovat schválení v celé komoře.

Témata:  Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy