Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská policie nechce zveřejnit detaily ke kauze Kuciak

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Slovenská policie po čtvrteční razii v souvislosti s vyšetřováním vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky uvedla, že bližší informace k případu bude možné poskytnout nejdříve příští týden. ČTK to dnes sdělil mluvčí policejního prezidia Michal Slivka. Podle zatím nepotvrzených informací kriminalisté na jihu země zadrželi osm podezřelých ze zmiňované dvojnásobné vraždy.

Elitní jednotka slovenské policie podle Slivky pokračuje "ve vykonávání procesních úkonů" a že z tohoto důvodu policie žádá veřejnost i média o trpělivost. "Policie potřebuje čas a prostor pro pokračování dobře rozběhnutého procesu," uvedl Slivka.

Slovenská policie dosud ani nepotvrdila, že při razii zatkla možné pachatele vraždy Kuciaka. Ministryně vnitra Denisa Saková na sociální síti napsala, že při zadržení podezřelých v případu Kuciakovy vraždy zasahovalo 55 elitních policistů. Z dřívějších informací slovenských medií vyplývá, že policisté podnikli razii na několika místech v jihoslovenském městě Kolárovo a zadrželi i bývalého policejního vyšetřovatele a jeho příbuzného, který byl v minulosti profesionálním vojákem.

Podle slovenských zákonů podezřelý z trestného činu musí být do 48 hodin od zadržení propuštěn na svobodu nebo předán soudu, který rozhodne o případném uvalení vazby. Na rozhodnutí o vazebním stíhání obviněného má soud v případě vraždy 72 hodin.

Témata:  Slovensko policie SR Ján Kuciak

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy