Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Slovensku se zřítilo armádní letadlo, nikdo nezemřel

letectví
letectví
Foto: Army.cz

Na středním Slovensku se dnes odpoledne zřítilo cvičné vojenské letadlo L-39. ČTK to bez bližších podrobností sdělila mluvčí ministerstva obrany Danka Capáková. List Denník N s odvoláním na generální štáb armády napsal, že na palubě stroje byli dva piloti, kteří se stihli katapultovat.

Nehoda se stala u města Sliač, kde slovenská armáda provozuje leteckou základnu. Detaily o nehodě ministerstvo obrany nezveřejnilo, bližší informace poskytne podle Capákové později.

Letadlo Aero L-39 Albatros je podzvukovým proudovým letounem, který byl vyvinut v 60. letech v tehdejším Československu.

Slovenská armáda zaznamenala v minulosti několika leteckých nehod. Například před třemi lety při nehodě armádního vrtulníku na východním Slovensku zahynul pilot.

Vůbec nejtragičtější leteckou katastrofou v novodobé historii Slovenska byla v roce 2006 havárie slovenského vojenského letadla An-24 na severovýchodě Maďarska, při které zahynulo 42 lidí.

Témata:  L-39 Albatros Slovensko letecké nehody

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy