Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v turistickém letovisku: Povodně na Mallorce si vyžádaly nejméně 11 obětí

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Pětiletého chlapce a německý pár stále hledají záchranáři na středomořském ostrově Mallorca, kde při nečekaných záplavách z úterý na středu zemřelo nejméně deset lidí, uvedla dnes AP. Francouzští záchranáři pak nalezli jedno tělo ve voze, který v noci na dnešek do moře spláchly záplavy v přímořském departementu Var na jihu Francie, informovala agentura AFP.

Pětačtyřicetiletá žena se pohřešuje na italském ostrově Sardinie, kde záplavy ve středu strhly silniční most, napsal dnes list La Repubblica.

Poslední kontakt s německou dvojicí, která se pohřešuje na Mallorce, byl telefonát přátelům. Těm pár řekl, že s vozem uvázli v záplavě, uvedla v rozhlase německá konzulka Sabine Lammersová. Tělo matky pohřešovaného chlapce bylo nalezeno ve středu. Než ji spolu s pětiletým hochem odnesla voda, podařilo se jí z vozu dostat sedmiletou dceru.

Při záplavách na španělském středomořském ostrově Mallorca zemřela dvojice Britů, 80letá žena z Nizozemska a šest Španělů. Jedna oběť ještě nebyla identifikována.

Obyvatelům osmitisícového městečka Sant Llorenç des Cardassar, kde v úterý odpoledne spadlo během několika hodin v některých místech až 230 litrů srážek na metr čtvereční, pomáhal vyklízet bahno z domů tenista Rafael Nadal, který z ostrova pochází. Na sociálních sítích také informoval, že jeho tenisová akademie, kterou na ostrově provozuje, může poskytnout přístřeší lidem v nouzi.

Francouzští záchranáři dnes ráno nalezli u městečka Sainte-Maxime jednoho mrtvého ve voze, který voda odnesla 15 metrů od mořského břehu. Vůz byl na střeše a měl stále zapnutá světla. Celkem voda do moře ve středu pozdě večer strhla pět aut. Záchranáři tam přes noc provedli 200 zásahů a do bezpečí dostali 16 lidí.

Témata:  povodně Mallorka

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy