reklama

Záchranáři a úřady varují, že počet obětí se bude dále zvyšovat. Podle dobrovolníka záchranné sítě CrowdSource Rescue se jejich týmy snaží nalézt 2500 lidí.

Více než 940.000 domácností a firem na východním pobřeží USA je podle elektrárenských společností stále bez proudu. Někteří zákazníci v nejvíce postižených částech Floridy možná budou muset čekat týdny, než budou dodávky elektřiny znovu obnoveny.

Oko hurikánu dorazilo na pevninu USA ve středu u městečka Mexico Beach, kde živel provázený větry s rychlostí bezmála 250 kilometrů za hodinu způsobil rozsáhlé škody. Michael se stal jednou z nejsilnější bouří, které zatím postihly USA.

Leslie je hurikánem první, tedy nejslabší kategorie. Nyní se nachází zhruba 1280 kilometrů jihozápadně od portugalského Lisabonu a rychlost větru je zhruba 140 kilometrů v hodině, uvedla NHC. Očekává se však, že v sobotu se změní v posttropický cyklon a v pondělí se rozptýlí. V sobotu v noci a v neděli by měl do Portugalska a Španělska přinést silné deště a vítr, napsaly agentury AP a Reuters.