Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při autonehodě v Řecku zemřelo 11 migrantů

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Dopravní nehoda na severovýchodě Řecka si dnes vyžádala 11 mrtvých. Policie se domnívá, že jde o migranty, kteří nedávno přišli z Turecka. Informovala o tom agentura AP.

Oběti jely ve voze, který směřoval z východu do severořecké metropole Soluň. Podle policie se kolem páté hodiny ranní (04:00 SELČ) auto nedaleko města Kavala srazilo s kamionem jedoucím v opačném směru a následně vzplanulo. Nikdo z osob v autě nehodu nepřežil. Řidič kamionu utrpěl zranění a byl hospitalizován.

AP uvádí, že řecké úřady v posledních měsících zaznamenaly nárůst počtu lidí, kteří nelegálně překračují hranici s Tureckem. Mnozí jsou následně dopraveni do Soluně, kde se nahlásí na policii a žádají o azyl.

Migranti se z Turecka dostávají do Řecka přebroděním řeky Evros, která tvoří pozemní hranici mezi dvěma státy. V prvním pololetí letošního roku touto cestou podle agentury Reuters vstoupilo na řeckou půdu přes 10.000 lidí.

Témata:  Řecko nehody aut uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy