Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zasahovala v nákupním centru. Během střelby byli zraněni kolemjdoucí

Austrálie
Austrálie
Foto: Pixabay

Sydney - Během zásahu policie proti ozbrojenci s nožem byly v Sydney zraněni čtyři lidé, tři kolemjdoucí a útočník. Ten následně skončil na psychiatrii.

K incidentu došlo v nákupním centru na předměstí a kromě ozbrojeného muže při něm utrpěly zranění také tři kolemjdoucí ženy ve věku mezi 60 a 80 lety.

Policisté byli na předměstí Hornsby přivoláni kolem poledne místního času poté, co zde lidé spatřili muže, jenž v ruce držel velký kuchyňský nůž, sdělil komisař Denis Clifford.

Členové bezpečnostních sil muže vyzvali, aby nůž odhodil, on ale neuposlechl a začal se k nim blížit. Dva z policistů v tu chvíli zahájili palbu.

Podle Clifforda byl ozbrojencem pacient, který ve středu zmizel z nedaleké psychiatrické kliniky a policie po něm pátrala. Okolnosti případu budou vyšetřovány, včetně rozhodnutí policistů použít střelné zbraně na veřejném místě plném lidí, dodal Clifford s tím, že jeho kolegové sice měli po ruce i jiné zbraně jako obušky a tasery, ale že byli "v situaci, kdy šlo o život".

Témata:  Austrálie policie Austrálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.