Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchranáři našli trup zříceného boeingu Lion Air

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto ČT

Indonéský pátrací a záchranný tým zřejmě našel část trupu letadla Liona Air, které se na počátku týdne zřítilo do Jávského moře se 189 lidmi na palubě. Řekl to dnes televizní stanici TV One armádní šéf Hadi Tjahjanto.

Zatím byly nalezené trosky a některé lidské pozůstatky, ale nikoliv hlavní trup a černé skříňky. Záchranářům se nyní podařilo identifikovat možné umístění letadla na mořském dně. Nyní bude na místo vyslán tým, který to má potvrdit.

Nalezení trupu by mělo pátrací tým přiblížit k nalezení záznamů o letu, které jsou důležité pro vyšetřování nehody, napsala agentura AP.

Dva roky starý Boeing 737 MAX 8 se zřítil do moře v pondělí krátce po svém vzletu z letiště v Jakartě. Neštěstí vyvolalo obavy o bezpečnost indonéského rychle rostoucího leteckého průmyslu i letadel boeing nové generace. Indonéské aerolinky byly teprve nedávno odstraněny z americké i evropské černé listiny nebezpečných leteckých společností.

Témata:  letecké nehody Indonésie zřícení Boeingu 737 MAX 8 Lion Air letu JT610

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy