Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodce napadl uprchlíky, odsedí si pět let

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Na pět let poslal dnes německý soud do vězení sedmdesátiletého muže, který letos v únoru zaútočil v jihoněmeckém Heilbronnu nožem na tři cizince, které považoval za žadatele o azyl. Německého důchodce soud uznal vinným z pokusu o vraždu a vážné ublížení na zdraví, informovala agentura DPA.

Sedmdesátiletý Němec Willi B. u soudu přiznal, že v polovině letošního února na náměstí v Heilbronnu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko zaútočil kuchyňským nožem na tři mladíky, které považoval za žadatele o azyl. Tehdy sedmnáctiletý Afghánec utrpěl těžká, pětadvacetiletý Iráčan a devatenáctiletý Syřan lehká zranění.

Odsouzený důchodce patří podle serveru Spiegel Online k takzvaným ruským Němcům, tedy lidem, kteří se do Německa mohli přistěhovat ze Sovětského svazu či jeho nástupnických států na základě německého původu a získat občanství.

U soudu muž mimo jiné přiznal, že byl jeho čin symbolickým gestem, kterým chtěl vyjádřit nesouhlas s uprchlickou politikou kancléřky Angely Merkelové. V době činu byl pod vlivem alkoholu a začala se u něj projevovat demence. Podle psychiatrického posudku měl tak sníženou příčetnost.

Témata:  Německo uprchlíci důchodci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy