reklama

Důkazem je kauza, která momentálně hýbe americkou Montanou. Její hlavní protagonistkou je středoškolačka Kaitlyn Juviková, která si jednoho dne nevzala pod černou halenku podprsenku.

To ovšem netušila, co se rozpoutá. Někdo ze spolužáků totiž teenagerku nabonzoval s tím, že její ohoz mu způsobuje nepohodu.

Školačka tak musela napochodovat do ředitelny na kobereček, kde si vyslechla pořádnou tirádu o tom, že takhle do školy chodit nemá, že tím porušuje školní pravidla oblékání (dress code).

Kaitlyn si ovšem nenechala absurdní incident pro sebe a spolu se spolužačkami uspořádala velký protest bez podprsenek, aby poukázala na nesmyslnost školních pravidel.

Navíc Kaitlyn na svém facebooku zveřejnila fotografii doličné blůzy, ze které je jasně patrné, že látka není průsvitná ani průhledná (zde). A to, že chybí podprsenka, by zjistil jen někdo, kdo by dívce na prsa koukal upřeně a zblízka.

"Když si mě zavolali na kobereček a řekli mi, ať se zakryju, tak jsem nechápala. Myslím, že pokud není nic vidět, nemělo by nošení podprsenky být pro děvčata povinné," míní Kaitlyn Juviková.