Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo za vánoční teror v roce 2016 pozůstalým vyplatilo 3,8 milionu eur

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Na odškodnění za teroristický útok na vánoční trh v Berlíně v roce 2016, při kterém zahynulo 12 lidí včetně Češky, Německo doposud zraněným a pozůstalým vyplatilo 3,8 milionu eur (98 milionů korun). S odvoláním na spolkové úřady o tom dnes informovala zpravodajská televize n-tv.

Televize poznamenala, že suma se v budoucnu ještě zvýší, neboť v některých případech se Německo nevyrovnalo s oběťmi jednorázovým odškodněním, ale zavázalo se k doživotním platbám v měsíčních intervalech. Pro srovnání, v září média informovala, že na odškodnění již bylo vynaloženo 2,7 milionu eur (70 milionů korun).

V prosinci 2016 najel Tunisan Anis Amri nákladním vozem do stánků na vánočních trzích v západní části berlínského centra.

Útok si vyžádal jedenáct mrtvých chodců, život řidiče, kterému terorista kamion ukradl, a také desítky zraněných. Amriho několik dní po útoku zastřelila italská policie.

Témata:  Německo odškodnění teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy