Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Člun s uprchlíky a malými dětmi zachvátily plameny, desítky nezvětsných

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Dvě desítky migrantů se pohřešují poté, co jejich člun u alžírského pobřeží zachvátil ve čtvrtek požár. Devět dalších osob z tohoto plavidla, včetně kojenců, se podařilo zachránit. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na alžírská média.

Podle nejmenovaného bezpečnostního zdroje, který citovala alžírská státní agentura APS, bylo na člunu celkem 29 Alžířanů, včetně dětí. Mezi devíti zachráněnými jsou dvě děti. Pět osob má popáleniny.

Všichni byli přepraveni do nemocnice v Ténès, které leží na pobřeží Středozemního moře asi 200 kilometrů západně od hlavního města Alžíru. Ředitel této nemocnice podle APS řekl, že všechny ošetřované osoby jsou ve stabilním stavu.

Jeden z přeživších, kterého citovala místní média, vypověděl, že požár na člunu vypukl kolem půlnoci ze středy na čtvrtek nějakou dobu po vyplutí z druhého největšího alžírského města Oranu. Lidé pak ve snaze uniknout plamenům naskákali do vody. Proč oheň vypukl, není jasné.

Podle údajů Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) během letošního roku při snaze dostat se z Afriky do Evropy přes Středozemní moře přišlo o život nebo je pohřešováno více než 2200 lidí.

Témata:  uprchlíci Alžírsko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.