reklama

Americký prezident Donald Trump a jeho žena Melania brali na Štědrý den v jídelně Bílého domu pod dvěma obrovskými vánočními stromky hovory od dětí z celých Spojených států amerických.

Všechny volající děti tak činily v naději, že se dovolají NORADu (Severoamerické velitelství protivzdušné obrany). Jde o vládní agenturu, která má mimo jiné za úkol sledovat pohyb Santa Clause po světě během vánočních svátků. Některé z těchto hovorů však byly přesměrovány k prezidentovi a jeho ženě.

„Haló, je tam Coleman? Veselé Vánoce. Jak se daří? Kolik ti je? Jde ti to ve škole? Pořád věříš na Santu?“ zeptal se sedmiletého kluka na druhém konci sluchátka Donald Trump. „V sedmi letech už to nebývá běžné,“ dodal americký prezident. Reakce sedmiletého Colemana není známá.

Ač je existence Santa Clause více než sporná, americké děti na něj zpravidla věří. I proto je nejasné, proč se Trump malého kluka na tuto otázku zeptal. Zvláště když tisíce lidí ve Státech se během svátků za Santa Clause převlékají a vytváří iluzi jeho existence.

Další hovory se však obešly bez podobného faux pas, zpravidla se nesly v klidném a přátelském duchu. „Doufám, že se ti splní všechny tvoje sny,“ vzkázala prezidentova manželka Melania nejednomu z volajících.