Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena zlomila nos uprchlíkovi, který ji osahával. Teď čelí obvinění kvůli ublížení na zdraví

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Pět trestních oznámení kvůli sexuálnímu obtěžování a osm kvůli ublížení na zdraví přijala vídeňská policie po oslavách příchodu nového roku. Švýcarský bulvární list Blick dnes informoval, že policisté v rakouské metropoli vyšetřují také případ sexuálního obtěžování 21leté Švýcarky. Ta se obtěžování bránila a muži původem z Afghánistánu zlomila nos. Nyní sama čelí stíhání kvůli ublížení na zdraví.

Dvacetiletý Afghánec se podle policie pohyboval během silvestrovských oslav v davu před vídeňskou radnicí a přítomnosti mnoha lidí využil k osahávání žen. Na zadek sáhl mimo jiné 21leté Švýcarce.

Žena si ovšem Afgháncovo chování nenechala líbit, otočila se a udeřila jej do obličeje. Rána byla tak silná, že mu zlomila nos.

"Svědci vypověděli, že Afghánec osahával více žen," uvedl mluvčí vídeňské policie Harald Sörös. Švýcarka podala na muže trestní oznámení, stíhání kvůli ublížení na zdraví čelí ale i ona sama. Žena se brání, že jednala v reflexu.

Podle rakouského právníka Rudiho Mayera, který poskytl rozhovor serveru Heute.at, hrozí ženě nanejvýš pokuta ve výši 150 eur (3900 korun). Možné ale je, že státní zastupitelství její stíhání úplně zastaví.

Témata:  Vídeň Silvestr uprchlíci policie Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy