Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah z Orlanda si svůj cíl pečlivě vybral. Dbal na to, aby v klubu bylo co nejvíce lidí

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Orlando - Výpověď majitele jiného baru v Orlandu naznačuje, že si střelec Omar Mateen vybíral z vícero klubů. Také podle FBI je takový scénář dosti pravděpodobný.

Micah Bass, který nedávno otevřel noční klub Revere, řekl, že mu Mateen na facebooku poslal žádost o přátelství. "Neustále dostávám takové žádosti od účinkujících a možných hostů, kteří se chtějí pobavit a strávit čas s rodinou a přáteli," uvedl.

Bass již vše oznámil FBI, která se případem zabývá. Řekl také, že prověřuje záznamy ze svých bezpečnostních kamer, aby ověřil, zda Mateen v uplynulých týdnech klub osobně nenavštívil.

Zdroj: YouTube

"Můj výcvik a zkušenosti mě vedou k závěru, že střelec si prověřoval gay kluby tím, že se na sociálních sítích spřátelil s majiteli gay podniků v oblasti Orlanda, s personálem či dokonce se zákazníky," tvrdí orlandský policista ve výslužbě James Copenhaver, který spolupracoval i s FBI, v rozhovoru s East Orlando Post.

"Naznačuje to, že se připravoval, shromažďoval informace, aby zjistil, ve kterém klubu bude po jeho teroristickém útoku nejvíce obětí," dodal.

Témata:  USA FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy