Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec z Orlanda pracoval ve společnosti G4S. Té nyní rekordně padají akcie

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Londýn - Střelba v gay klubu v Orlandu dolehla i na bezpečnostní společnost G4S, u které útočník Omar Mateen pracoval. Akcie firmy se dnes dopoledne na londýnské burze propadly o více než šest procent až na sedmileté minimum.

Tržní hodnota největší světové firmy pro bezpečnostní služby se snížila o téměř 200 milionů liber (6,8 miliardy Kč), napsala agentura Reuters.  Akcie společnosti se dnes na začátku obchodování v Londýně propadly o 6,6 procenta na 175 pencí za jednu, což je nejnižší hodnota od roku 2009. Ztráty později částečně zmírnily, po poledni SELČ činil propad zhruba 5,8 procenta.

G4S působí na šesti světadílech a má zhruba 618.000 zaměstnanců. Pověst společnosti pošramotily nesnáze během letních olympijských her v roce 2012 v Londýně, na které nedokázala zajistit dostatek strážců.

V následujícím roce se G4S spolu s konkurenční Serco zapletla do skandálu ohledně monitoringu odsouzenců. Existuje podezření, že za elektronickou kontrolu odsouzených, mezi nimiž bylo i několik mrtvých, firmy britskému ministerstvu spravedlnosti účtovaly přemrštěné ceny. Letos G4S zaúčtovala odpis ve výši 65 milionů liber kvůli ztrátovým vládním kontraktům v Británii.

Témata:  akcie ekonomika střelba v nočním klubu ve městě Orlando

Aktuálně se děje

16. května 2024 14:22

Stav Roberta Fica zůstává vážný. Jeho zranění jsou rozsáhlá

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy