Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední šance, jak se dostat z bruselské mašinérie. Bulvár vyzývá lid k brexitu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.wikipedia.org

Londýn - Ještě nedávno ukazovaly průzkumy v Británii před referendem 23. června mírný náskok odpůrců brexitu, situace se ale mění. Tři nové ankety ukazují, že posiluje tábor zastánců odchodu z EU.

V anketě agentury ORB pro list The Daily Telegraph vedou zastánci brexitu s 49 procenty nad jeho odpůrci s 48 procenty. A navrch mají odpůrci EU i v průzkumu agentury ICM (53 ku 47 procentům).

Podle průzkumu agentury YouGov pro list The Times by odchod své země z EU nyní podpořilo v referendu 46 procent dotázaných, zatímco setrvání v bloku jen 39 procent. Jedenáct procent respondentů se stále nerozhodlo a čtyři se nechystají jít hlasovat vůbec.

Nejprodávanější britský deník, bulvární The Sun, mezitím vyzval své čtenáře, aby v referendu 23. června hlasovali pro brexit. "Tohle je naše poslední šance, jak se dostat z té nedemokratické bruselské mašinérie... a je na čase, abychom se jí chopili," uvedl v redakčním úvodníku The Sun, který vlastní mediální magnát Rupert Murdoch.

Naopak šéf labouristů Jeremy Corbyn by měl dnes vyzvat příznivce své strany k hlasování pro setrvání Británie v Evropské unii. Corbyna řada odpůrců brexitu obviňuje, že pro odvrácení odchodu Británie z EU toho nedělá dostatek.

Témata:  Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy