Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivé VIDEO: Při explozi v čínské chemičce zemřelo 44 lidí, 32 dalších je v kritickém stavu

exploze v čínské chemičce v provincii provincii Ťiang-su (21.3.2019)
exploze v čínské chemičce v provincii provincii Ťiang-su (21.3.2019)
Foto: Reprofoto YouTube

Exploze chemické továrny ve východočínské provincii Ťiang-su si vyžádala 44 mrtvých, dalších 32 lidí je v kritickém stavu. Napsal to dnes čínský list Žen-min ž'-pao. Továrna na výrobu umělých hnojiv ve městě Jen-čcheng explodovala ve čtvrtek, podle původních informací při neštěstí zahynulo šest lidí.

Podle agentury Nová Čína se při výbuchu řada okolních průmyslových budov zřítila, u dalších se vysypala okna. Na místo bylo povoláno 400 hasičů a záchranářů a 86 hasičských vozů. Příčinu nehody úřady vyšetřují.

Podle čínských médií jsou mezi oběťmi i děti ze školky sousedící s průmyslovou zónou. Na videonahrávkách zveřejněných na sociálních sítích i v čínských médiích bylo vidět několik desítek metrů vysokou ohnivou kouli a následně velký oblak černého dýmu.

Čína má dlouhou historii průmyslových neštěstí, která jsou často připisována nedodržování základních bezpečnostních předpisů. Jedním z nejhorších případů byly ničivé výbuchy chemikálií v přístavním skladišti ve východočínském přístavu Tchien-ťin, které v roce 2015 připravily o život 173 lidí.

Témata:  exploze v čínské chemičce v provincii provincii Ťiang-su Čína neštěstí exploze

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy