Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron dostal výprask. Jeho popularita klesla na minimum, ukázal průzkum

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

S politikou francouzského prezidenta Emmanuela Macrona je spokojeno pouze 27 procent Francouzů. Vyplývá to z průzkumu společnosti Opinionway, který byl dnes zveřejněn a na nějž upozornil list Le Parisien. Podle deníku je to nejméně od nástupu Macrona do Elysejského paláce v roce 2017.

Pět procent respondentů uvedlo, že jsou s postupem nynějšího prezidenta velmi spokojeni a 22 procent je spíše spokojeno. Za nespokojené se oproti tomu označilo 30 procent dotazovaných, a 40 procent dokonce za velmi nespokojené.

Massive anti-#Macron #GiletsJaunes protests today in #France. pic.twitter.com/TnSa97ZiX8

— Ali Özkök (@Ozkok_) 20. dubna 2019

Popularita klesla celé francouzské vládě - činnost většiny jejích ministrů hodnotí Francouzi čím dál hůře, napsal Le Parisien. Rekordně se též snížila popularita premiéra Édouarda Philippa, a to na 29 procent. Nejhůře z kabinetu dopadl ministr vnitra Christophe Castaner, jehož práci oceňuje jen 27 procent respondentů.

Společnost Opinionway výzkum vedla ve středu a čtvrtek na reprezentativním vzorku francouzské populace čítajícím 1057 osob starších 18 let.

Témata:  Francie EuroZprávy.cz Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.