reklama

Trump doprovázený rodinou se v Irsku na dvě noci ubytoval ve svém golfovém klubu na západním pobřeží. Jednačtyřicetiletý Donald junior a o šest let mladší Eric se ve středu večer vypravili do blízké obce Doonbeg, kde zamířili do hostince Morrisey´s. Ochutnali vyhlášené irské pivo Guinness a vyhlásili, že hostům podniku zaplatí "rundu".

"Moc se jim líbilo, jak je tu lidé přijali. Když přišli, hned řekli, že takové uvítání by je v New Yorku nečekalo," řekla deníku majitelka restaurace Caroline Kennedyová. Jejich otec se v Evropě netěší příliš velké oblibě a v Irsku proti jeho přítomnosti protestovaly stovky lidí. Prezidentovi potomci si však získali obyvatele Doonbergu srdečným přístupem a štědrostí. Když ale došlo na placení, podle majitelky si Trumpové nechali účet otevřený.

"Nemyslím si, že bychom se měli bát toho, že nezaplatí. Podle mě s sebou nenosí peníze. Řekli nám, že to vyřeší později," vylíčila Kennedyová, podle níž by podnik měl dostat peníze ještě před dnešním Trumpovým odletem.

Šéf Bílého domu vzal na návštěvu Británie, Francie a Irska vedle manželky Melanie i čtyři ze svých pěti dětí - kromě synů i dcery Ivanku a Tiffany. Doma zůstal pouze třináctiletý syn Barron. V amerických médiích tato skutečnost vyvolala srovnávání rodiny Trumpů s královskými rodinami.

Trump dnes v Irsku nemá žádný oficiální program a podle médií sehraje partii golfu a poté jeho rodina zamíří do Washingtonu.