Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malého chlapce, na kterého zaútočil aligátor, našli mrtvého

Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Miami - Chlapec, kterého v úterý večer stáhl do vody aligátor, je mrtvý. Dvouletý chlapeček si s rodinou užíval v zábavním parku Disney na Floridě, když se z vody vynořil aligátor. Tělo dítěte našli pátrači až po 17 hodinách.

V zábavním parku Disney našli potápěči po 17 hodinách tělo dvouletého chlapce, kterého pod vodu stáhl aligátor. Nalezené tělo nebylo podle šéfa místní policie potrhané, dítě se zřejmě utopilo. Chlapec se jmenoval Lane Graves a pocházel z Nebrasky.

"Rodina oceňuje všechny modlitby a zprávy, které se k nim dostaly. Děkujeme za ně i my, dodaly nám síly pokračovat v pátrání a chlapce najít. Rodiče teď alespoň mohou vystavit řádný pohřeb," prohlásil šerif Jerry Demings.

Pětičlenná rodina Gravesových trávila ve floridském rezortu Disney dovolenou. V úterý večer místního času relaxovali na břehu laguny u hotelu Grand Floridian, když se z vody vynořil aligátor, na chlapečka zaútočil a odtáhl ho do laguny.

Otec Matthew se snažil chlapce zachránit, nepovedlo se mu ho ale zachytit a aligátor i se svou obětí zmizel pod vodou. Spolu s manželkou Melissou pak zavolal plavčíka a policii. Policisté rozjeli velkou pátrací akci, chlapce se ale zachránit nepodařilo.

U nádrže přitom nejsou žádné cedule, které by před nebezpečím varovaly. V uměle vytvořené laguně se jen nesmí plavat. Pracovníci rezortu prý přemisťují větší aligátory, kteří se příliš přiblíží. Během pátrací akce zastřelili strážníci 5 zvířat. Po nešťastné události se vedení rozhodlo pláže uzavřít.

Témata:  krokodýli napadení zvířaty

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy