reklama

Zločin, který přitáhl velkou pozornost médií, byl spáchán v noci na neděli 2. června. Pětašedesátiletého Lübckeho našel jeden z příbuzných na terase jeho domu nedaleko Kasselu. Politik zemřel na následky střelné rány na hlavě. Vyšetření případu převzala zvláštní 50členná komise pod vedením hesenského kriminálního úřadu.

Pětačtyřicetiletý muž, podezřelý z vraždy Lübckeho, byl zatčen už v noci na sobotu kolem 02:00 a dnes na něj byla uvalena vyšetřovací vazba, sdělilo státní zastupitelství v Kasselu. Zatčení bylo nařízeno na základě stop DNA. Další informace o zatčení a o průběhu vyšetřování chtějí úřady poskytnout až příští týden, napsala DPA.

V souvislosti s vyšetřováním vraždy byl už minulou sobotu zadržen jistý mladý muž. O den později ho ale policie po výslechu zase propustila, protože nezjistila, že by se na zločinu podílel.

Německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung v této souvislosti napsal, že šlo o mladšího muže, kterého s politikem pojil "osobní vztah". Vyšetřovatelé ho zadrželi na základě informací z Lübckeho telefonu.