Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Portlandu se porvali neonacisté s antifašisty, vzduchem létal tuhnoucí cement

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Policisté ve městě Portland v americkém státě Oregon museli v sobotu potlačovat potyčky mezi demonstrujícími stoupenci krajní pravice a krajní levice. Vícero lidí si ze střetů odneslo zranění, policie ale jejich počet neupřesnila. Informovala o tom agentura AP.

Úřadům Portlandu byly před víkendem nahlášeny nejméně tři manifestace. Dvě z nich pořádaly krajně pravicové skupiny včetně takzvaných Proud Boys (v překladu "hrdí hoši"). Protidemonstrace se účastnili členové antifašistických skupin.

Potyčky vypukly, když se znesvářené tábory setkaly, napsal deník The Oregonian, jehož reportér zachytil události v sérii videí přidaných na twitter.

First skirmish I’ve seen. Didn’t see how this started, but @MrAndyNgo got roughed up. pic.twitter.com/hDkfQchRhG

— Jim Ryan (@Jimryan015) 29. června 2019

Portlandská policie potvrdila, že po střetech zůstali zranění, neuvedla však, kolik jich bylo. Později informovala, že v ulicích zatkla tři osoby.

Terčem násilí údajně byli i samotní policisté, přičemž výtržníci na ně vrhali vajíčka a mléčné nápoje. Policie však dostala zprávy, že tekuté směsi obsahovaly i rychle tuhnoucí cement. "Kohokoli, kdo byl dnes zasažen tekutinou, vybízíme, aby to nahlásil polici," dodala.

Témata:  demonstrace v USA neonacisté anarchisté

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.