Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za napadení servírky, která při ramadánu podávala alkohol, dostal muslim 8 měsíců vězení

Muslimové, islám
Muslimové, islám
Foto: Pixabay

Nice - Tunisan (32), který v jihofrancouzském městě Nice udeřil servírku muslimské víry za podávání alkohol během ramadánu, dostal osm měsíce ve vězení.

Muž, který pobývá ve Francii bez povolení, musí také podle středečního bleskového rozhodnutí místního soudu zaplatit své oběti 1000 eur odškodného. Po odpykání trestu má muž tříletý zákaz pobytu v zemi.

"Zeptal se mě, proč podávám alkohol během ramadánu. Odpověděla jsem: 'Dělám svou práci'," sdělila u soudu číšnice, která je sama praktikující muslimkou.

Útočník, který do baru vstoupil s ještě jedním mužem, jí nejprve vyhrožoval, pak nadával a nakonec ji udeřil do obličeje.  Advokátka odsouzeného uvedla, že jejího klienta k incidentu zaznamenaného bezpečnostní kamerou vedl jeho "kulturní názor" a že nejde o zradikalizovaného extremistu.

Témata:  Francie muslimové ramadán

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy