Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo v šoku. Eritrejec shodil matku s dítětem do kolejiště, chlapce vlak usmrtil

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Osmiletý chlapec dnes zemřel na hlavním nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, když jej a jeho matkou zřejmě neznámý muž shodil na koleje před jedoucí vysokorychlostní vlak ICE. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA. Podezřelého 40letého Eritrejce policisté zadrželi a nyní se snaží zjistit, jaký měl k činu motiv. Podle prvotních informací se oběti a pachatel zřejmě neznali.

Čtyřicetileté ženě, kterou muž z peronu spolu s jejím osmiletým synem shodil, se podařilo před přijíždějícím vlakem zachránit.

Muž, který dvojici do kolejiště strčil, se po činu pokusil z místa utéct, podle DPA ho ale zadrželi kolemjdoucí, kteří ho pronásledovali až před nádražní budovu. Podle policejní mluvčí Isabell Neumannové se pachatel a jeho oběti zřejmě neznali.

"Můžeme potvrdit, že zadrženým podezřelým je eritrejský občan," reagovala frankfurtská policie na četné dotazy na twitteru.

Několik kolejí kvůli neštěstí zaměstnanci frankfurtského hlavního nádraží uzavřeli, řada vlaků proto měla dnes zpoždění nebo na cestu vůbec nevyrazila.

Horrorland#Voerde #Frankfurt pic.twitter.com/ZetP8jskGI

— six degrees of tvvitteration (@CarreidasJet) July 29, 2019

Agentura DPA upozornila, že podobný případ se stal 20. července ve městě Voerde v Severním Porýní-Vestfálsku, kde 28letý muž před projíždějící vlak shodil 34letou ženu. Také ona následkům svých zranění podlehla. I v tomto případě se policie domnívá, že oběť a pachatel, který čelí obvinění z vraždy, se neznali.

Témata:  Německo neštěstí železnice

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy