Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodiče, kterým aligátor zabil syna, o tragédii poprvé promluvili

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Lincoln - Šokovaní rodiče, kteří na vlastní oči viděli, jak jejich chlapce stáhl aligátor pod vodu, konečně promluvili. Na pláži se snažili synka zvířeti vytrhnout, ale nepovedlo se. Chlapce našly pátrací týmy utopeného po 17 hodinách.

Melissa a Matthew Gravesovi byli svědky tragédie, která je nejhorší noční můrou asi všech rodičů. Jejich dvouletého syna napadl na pláži v zábavním parku aligátor a odtáhl ho do vody. Tělo malého Lana našli pátrači až po 17 hodinách, zvíře chlapce utopilo.

Po neštěstí, které se stalo v úterý večer, se manželé odmlčeli. Po dvou dnech ale ticho prolomili oficiálním prohlášením. "Slova nemohou vyjádřit šok a smutek, které naše rodina po ztrátě syna zažívá," uvedli rodiče z Nebrasky.

"Jsme zdrceni a prosíme o trochu soukromí v této nesmírně složité situaci. Místním úřadům i lidem, kteří neúnavně pracovali déle než 24 hodin, chceme vyjádřit svůj hluboký věk," dodali manželé, kteří mají ještě dvě děti.

Rodiče také poděkovali za stále přicházející kondolence a vzkazy na podporu. Uvítali uzavření všech pláží v rezortu Disney, pro které se vedení zábavního parku po neštěstí rozhodlo. Na crowdsourcingové stránce GOFundMe už také jeden z uživatelů založil sbírku pro zdrcenou rodinu.

Pětičlenná rodina Gravesových trávila v pětihvězdičkovém rezortu Disney na Floridě dovolenou. V úterý večer místního času si malý Lane s rodiči i sourozenci hrál na břehu laguny u hotelu Grand Floridian, když se z vody vynořil aligátor, na chlapečka zaútočil a odtáhl ho do vody.

Otec Matthew se snažil chlapce zachránit, nepovedlo se mu ho ale zachytit a aligátor i se svou obětí zmizel pod vodou. Spolu s manželkou Melissou pak zavolal plavčíka a policii. Policisté rozjeli velkou pátrací akci, chlapce se ale zachránit nepodařilo. Jeho tělo našli po 17 hodinách neporušené.

Témata:  napadení zvířaty krokodýli USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy