Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na hřbitově. Malé dítě zavalil náhrobek

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kodaň - Hra na schovávanou na největším kodaňském hřbitovu skončila tragédií. Na malého chlapce (†2) spadl jeden z náhrobků a velice vážně ho zranil. I přes okamžitou pomoc rodičů a rychlý zásah záchranářů se už malého chlapce nepodařilo zachránit.

Mladí rodiče chodili často navštěvovat hroby svých příbuzných na dánský hřbitov Vestre. Svého dvouletého syna brali vždy s sebou a aby ho zabavili, hráli s ním hru na schovávanou. Nikdo ale nečekal, že by mezi náhrobky mohlo číhat nebezpečí.

"Hráli určitou formu hry na schovávanou, ale jeden z náhrobků se během toho nešťastně převrátil," zveřejnil portál Dailymail výpověď Kennetha Jensena z dánské policie.

Zoufalí rodiče okamžitě zavolali pomoc, ale záchranáři už nemohli zraněnému dítěti pomoci. Policejní mluvčí neuvedl, zda zemřel chlapec na místě nebo při cestě do nemocnice.

Část hřbitova musela být kvůli tragédii na několik hodin uzavřena, na místě kromě policejního vyšetřování také proběhla kontrola stavu dalších náhrobků. Vedoucí pracovník hřbitova vyjádřil rodině upřímnou soustrast a uvedl: "Je to naprosto strašlivé. Společně s policií přijdeme na to, co se přesně stalo."

Témata:  Dánsko neštěstí hřbitov

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy