Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný případ šikany: Spolužáci přejí dívce smrt. Škola nic nedělá

Dívky v depresi, ilustrační fotografie
Dívky v depresi, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Sydney - Je jí teprve dvanáct let a prožívá peklo, jaké si mnozí z nás ani nedokážou představit. Spolužáci ji tak moc nenávidí, že Tayle přejí smrt. Každý den ji na chodbách šikanují, nadávají a sexuálně obtěžují. Škola ale přivírá před problémem oči a dívka tak prosí o pomoc veřejnost.

"Mé jméno je Tayla a s pomocí maminky jsem vytvořila petici," píše statečná dívenka, která se každý den potýká s neskutečnou nenávistí a násilím ze strany svých spolužáků.

"Jsem nejméně populární dítě na škole a ostatní mi ze života dělají peklo," popisuje dále Tayla, která dochází do školy Dysart State High School v Queenslandu.

"Každý den mi nadávají do tlouštíků, podivínů či ošklivek a říkají mi, že bych se měla zabít. Házejí se mnou o zem, prohrabují mi batoh, zničili mi i koloběžku, na které jsem jezdila do školy," stěžuje si Tayla, která je prý často i terčem studentů z jiných ročníků, s nimiž ani jinak nepřichází do styku.

Tím ale její utrpení nekončí. Šikana je tak hrozivá, že spolužáci po ní házejí různé věci a celé si to filmují. Jeden kluk ji prý i sexuálně obtěžuje. "Dává mi různá neslušná sexuální jména a šíří o mně zvěsti, které tu ani nemůžu psát, protože jsou příliš sexistické. Pronásleduje mě a směje se mi, že dělám všechny ty zvrhlé věci, které nedělám," svěřila se zničená dívenka.

Ačkoli to několikrát hlásila učitelům, nikdo jí nechce pomoct. Už si neví rady a proto sepsala petici (zde), kterou chce předat vládě. "Můj život je peklo. Jediné, o co vás prosím, je podpis mé petice," žádá dívka. Doufá, že škola přestane ignorovat všechny tyto problémy a ochrání i ostatní případné oběti šikany. Tyranům to prý nemůže stále procházet.

Témata:  šikana Austrálie ženy školství

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.