Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslim tvrdě narazil: Spoluvězňům řekl, že nemá rád nahé zadky. Pak přišlo šokující odhalení

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Paříž – Francouzský konvertita, který si odpykává trest za oslavování terorismu a který měl být již brzy propuštěn, se svobody jen tak nedočká. Svým spoluvězňům, se svěřil, že plánuje útok a ti ho udali.

Muž byl v říjnu odsouzen na rok za to, že oslavoval terorismus. Pistolemi a další tematickou dekorací vyzdobil svou restauraci s kebabem. V jeho menu se například objevil pokrm s názvem K-Lach, což je jasný odkaz na ruský kulomet kalašnikov. Další položka na seznamu se jmenovala M16.

Propuštěn měl být již za několik dní, soud však rozhodl, že si za mřížemi odsedí dalších šest měsíců.

Odsouzený se totiž svým spoluvězňům svěřil, že chce zaútočit na slavnou nudistickou kolonii Cap d'Agde na pobřeží jižní Francie. Uvedl to francouzský deník Midi Libre. Ostatní vězni upozornili příslušné orgány poté, co se muslim přiznal, že nemá rád „nahé zadky".

Kromě toho jej další vězni obvinili z toho, že se je snaží obrátit na islám, navíc je prý antisemita a chová se „extrémně hlučně, když volá k pravidelné modlitbě".

Odsouzený muž, kterému je asi 40 let, k islámu konvertoval z katolictví, a je znám svými styky s Mohamedem Merahem, francouzským džihádistou alžírského původu, který během svého běsnění zastřelil v okolí Toulouse sedm lidí, než byl sám zastřelen policejním ostřelovačem.

Témata:  Francie muslimové terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy