Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manažer Trumpovi kampaně Lewandowski skončil. Můžou za to spory s kolegy i novináři

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Kontroverzní manažer prezidentské kampaně Donalda Trumpa Corey Lewandowski skončil ve funkci. Měl spory s novináři i s kolegy z miliardářova štábu.

Dnes to oznámila Trumpova mluvčí Hope Hicksová. List The New York Times s odvoláním na své zdroje uvedl, že Lewandowski byl k odchodu donucen.

"Corey Lewandowski již nebude pracovat pro kampaň. Štáb je mu vděčný za tvrdou práci a za oddanost a přeje mu v budoucnu to nejlepší," uvedla Hicksová.

Lewandowski, který je podle AP nekonvenční stejně jako Trump, se dostal do sporu s několika novináři, mimo jiné s reportérkou Michelle Fieldsovou. Ta ho obvinila, že ji fyzicky napadl, když se snažila o rozhovor s Trumpem. Svou výpověď podpořila fotografiemi modřin, které zveřejnila.

Prokuratura ale stíhání zastavila. Na jiném mítinku zase Lewandowski vyvedl za límec jistého protestujícího, vše tehdy zachytily kamery.

Témata:  Donald Trump volby v USA USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy